6- luokkalaisten tutustumispäivä 22.10

Kiersimme viidessä eri luokassa eri opettajien oppitunneilla. Kun luokat oli jaettu, oppilaat siirtyivät eri oppitunneille. Ensimmäiseksi menimme kotitalousluokkaan pelimannilaisten sekä 6a- ja 6b- luokkalaisten kanssa. Alussa Lea Nuppola piti nimenhuudon, jonka jälkeen he siirtyivät tekemään kauralastuja.

Oppilaat valmistavat kaurakeksejä
Oppilaat valmistavat kaurakeksejä

 

 

IMG_8035Oltuamme hetken aikaa seuraamassa kauralastujen tekoa, siirryimme kemian luokkaan, jossa Jussi Koivu oli jo päässyt asiaan. Jussi näytti oppilaille mm. miten pesuneste posahtaa paineen alla.

IMG_8039

 

IMG_8053Kun pääsimme kuvaamataidon luokkaan, riemu oli ylimmillään, kun oppilaat harjoittelivat valomaalausta María Laineen johdolla. He valomaalasivat pimeässä väriä vaihtavan kapulan, kännykän valon tai muun värikkään valonlähteen avulla.

Oppilaat kuvaavat teoksia
Oppilaat kuvaavat teoksia

IMG_8059Historian luokassa käsiteltiin karttojen värien tarkoitusta, sekä Veli-Matti Ojalainen antoi oppilaiden vastailla kysymyksiin. Veli-Matti esitti mielenkiintoisian kysymyksiä, kuten mitä on historia?

IMG_8072

Marianne Kauppinen Vähä-Erkkilä, biologian ja maantiedon opettaja antoi oppilaille nokkien ja räpylöiden kuvia, joista piti tunnistaa mille linnuille ne kuuluvat, ja mitä ne syövät ja missä ne viihtyvät. Lisäksi hän toi yli sata vuotta vanhoja täytettyjä lintuja ja heidän piti tunnistaa niistäkin mikä lintu oli kysessä.

IMG_8094

 

IMG_8093

Mediatiimiläiset: Jenna ja Kiia ♥