Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) on Valve Corporationin ja Hidden Path Entertainmentin kehittämä ensimmäisen persoonan ammuntapeli (FPS), joka on neljäs Counter-Strike-peli. Peli julkaistiin 21. elokuuta 2012. Se on saatavilla Microsoft Windowsille, OS X:lle sekä PlayStation Networkin ja Xbox Live Arcaden kautta. Pelin betaversio oli pelattavissa Windowsilla jo aiemmin. Syyskuun 2014 lopussa pelistä julkaistiin myös Linux-versio. CS: GO on taktinen sotasimulaatiota tavoitteleva moninpelinä toimiva sovellus, joka on ostettavissa Steam-palvelusta tietokoneelle. CS: GO on myös yksi suosituimpia ensimmäisen persoonan ammuntapelejä tietokoneelle, ja sisältää paljon kilpailullisia elementtejä.

Pelimuodot:

Kuten sarjan aiemmatkin pelit on Global Offensive tavoitepohjainen joukkuepohjainen ammuntapeli, johon on lisätty mahdollisuus pelata yksin botteja vastaan. Pelaaja liittyy terroristien tai erikoisjoukkojen joukkueeseen, tavoitteena objektien tekeminen ja vihollisten tappaminen. Useimmissa pelimuodoissa pelaajan kuoltua on hänen odotettava kierroksen päätymistä.

  • Classic Casual and Competitive: Pelin tunnetuin pelimuoto jonka objektit ovat räjähteen purkaminen sekä panttivangin vapautus.
  • Defuse: Terroristien tehtävä on asettaa C4-räjähde yhteen ennalta valituista sijainneista. Erikoisjoukkojen tehtävänä on estää pommin asentaminen tai sen räjähtäminen.
  • Hostage: Erikoisjoukkojen tehtävänä on pelastaa panttivangit terrotistien hallusta, sekä kuljettaa heidät ennalta määrättyyn sijaintiin. Päivityksen jälkeen tämän tehtävän suorittaminen muuttui siten, että panttivanki on kannettava määrättyyn sijaintiin.
  • Arms Race: Tässä pelimuodossa ainoa tavoite on tappaa toisia käyttäen eri aseita. Onnistuneesta taposta saat uuden aseen ja ensimmäisenä kaikilla aseilla tapon saanut voittaa kierroksen.
  • Demolition: Tapot määräävät seuraavan kierroksen aseet. Kahden tapon jälkeen pelaaja saa satunnaisen kranaatin.
  • Deathmatch: Tämä 10-60 minuutin tapa kaikki mikä liikkuu -tyyppinen kenttä antaa pisteitä käytetyn aseen mukaan.

Lisäksi pelissä on offline-peli botteja vastaan sekä Weapons Course (harjoittelukurssi) joita voi pelata yksin.