Unicef-kävely

UNICEF

Unicef-kävely on kouluissa pidettävä jokavuotinen kävelytapahtuma ja teemapäivä. Idea on, että lapset kävelevät tiettyä reittiä, joka on noin 1km. Jokaisesta km koululaiset saavat yhden tarran Unicef-passeihin, jotka jaettiin koulussa. Jokaisella lapsella on sponsori/sponsorit, jotka lahjoittavat tietyn rahasumman jokaista lapsen saamaa tarraa kohden. Sponsori voi lähettää lahjoittamansa rahan käteisenä tai Unicefin nettisivuille.

Kerätyt rahat lähetetään Afrikan lapsille, jotta he pääsisivät kouluun ja saisivat koulutarvikkeita. Jo 22 eurolla saa vihkot ja kynät 50 lapselle ja 14 eurolla lapselle kouluvuoden lapsiystävällisessä koulussa!

Tänään 13.10. oli meidän koulun ala-asteella Unicef-kävely. Tunnelma oli hyvä ja tarroja saatiin kerättyä, vaikka ilma oli hieman tuulinen ja harmaa. Paikalla oli paljon oppilaita myös tiilikoululta ja kaikkien fiilis näytti kivalta. 1 kilometrin reitti kiersi hevostallit, ylitti valkoisen puusillan, meni koulun ohi ja sitten palasi takaisin lähtöpaikkaan, jossa opettajat jakelivat tarroja.

Päivä oli kaiken kaikkiaan hyvä ja toivottavasti kaikilla oli hauska Unicef-kävely.

Kirjoittanut: Emmi