6B mukana Supermarsu -elokuvassa

 

2017 kesälomalla 5B-luokkalaiset osallistuivat Supermarsu -elokuvaan. 5B:n oppilaat esittivät elokuvassa päähenkilön, Emilian luokkakavereita. Elokuva perustuu Paula Norosen kirjasarjaan “Emilian päiväkirja”. Elokuvassa on tunnettuja näyttelijöitä, kuten Tommi Korpela ja Arttu Wiskari. Päähahmo Emiliaa näytteli lapsinäyttelijä, Ella Jäppinen.

Emilia (Ella Jäppinen) & Simo (Viljami Lahti)

Haastattelimme nykyisiä 6B:läisia kokemuksista elokuvanteosta.

Monet sanoivat, että elokuvassa oli kiva olla mukana, mutta odotusta oli paljon.  Yhden onnistuneen otoksen kuvaaminen kesti kauan. Koululaisille oli varattu leipiä sekä mehua välipalaksi. Kun ei ollut kuvausaika, luokkalaiset olivat koulun liikuntasalissa. Siellä he viettivät aikaa, kunnes oli kuvaukset alkoivat. Ohjaajat antoivat tarkat ohjeet siitä,  mitä kuvausten aikana piti tehdä ja miten piti valmistautua.

 

Elokuvassa avustajan rooleissa näytteleviä tyttöjä (vas. Maria, Nea, Aino-Maria, Emmi, Elina ja Maria) odottelemassa kuvausten alkamista yhdessä yhden eläinroolin ”tähden” kanssa kesäkuussa 2017.

 

 

 

 

 

Kuvauspäiviin sisältyi paljon odottelua. Vasemmalta Leevi, Otso ja Arttu odottelevat kuvausvuoroaan. Luokkamme oppilaat saivat paljon kehuja tarkkaavaisuudesta ohjeiden suhteen, kärsivällisyydestä ja käytöksestä ylipäänsä.
Elokuvassa Emilian luokkalaisia näyttelevät Kasper ja Joona välipalalla ”pesis-kohtauksen” kuvauksissa kesäkuussa 2017.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiistaina 23.1 oli Supermarsun kutsuvierastilaisuus, johon kaikki elokuvassa olleet 6B:n oppilaat kutsuttiin katsomaan valmista elokuvaa. Elokuva esitettiin Finnkinon uudessa Scape-salissa. Sali on uudistettu, isompi ja paremmilla tuoleilla varustettu elokuvasali. Se oli viimeistä paikkaa myöten täynnä. Ennen elokuvan alkua käsikirjoittajat sekä ohjaajat ja muut elokuvassa työskennelleet saapuivat valkokankaan eteen. Näyttelijätkin tulivat näyttäytymään ja Ella Jäppistä haastateltiin. Vielä itse Supermarsu saapui ja sai raikuvat aplodit.  Katsoimme elokuvan ja se oli ihan hyvä. Elokuvan loputtua oli jo sen verran myöhä, että kaikki lähtivät kotiin.

Kutsuvierastilaisuudessa 23.1.2018

 

Kirjoittaneet: Emmi ja Alma, 6B

Kuvat: Maaria Eriksson ja Yellow Film