Ykkösten retki Helsingin Sanomien uutistoimitukseen

Raitin 1G-luokka kävi tutustumassa Sanomatalossa Helsingin Sanomien toimitukseen sekä Lasten uutisten studioon. Opimme, että uutisia ei voi koskaan keksiä itse, vaan ne kertovat tositapahtumista. Tämä on sadun ja uutisen ero. On tärkeää kertoa tapahtuneesta totuuden mukaisesti, mutta kaikki pienet yksityiskohdat eivät mahdu uutiseen.

studio

Lasten uutisten juontaja Fanny kertoi meille, että kerran viikossa ilmestyvät Lasten uutiset syntyvät muutamassa päivässä. Ensin etsitään sopivat aiheet ja sitten tehdään haastattelut. Torstaina videoidaan uutislähetys, joka on katsottavissa perjantaina osoitteessa hs.fi/lastenuutiset. Kun lähetystä kuvataan, auttavat vuorosanat, jotka näkyvät juontajalle kameran takana. Juontajan ei siis itse tarvitse muistaa kaikkea!

Tapasimme vierailullamme myös muita Helsingin Sanomien toimittajia, jotka kirjoittavat uutiset lehteen. Toimituksessa pitää olla hereillä, jotta bongaa tärkeät tapahtumat ja uutisaiheet! Opimme, että kaikkein tärkeintä toimittajan työssä on uteliaisuus ja kuuntelemisen taito.